Ateljei i umjetnici

Zvonimir Dangubić

Zvonimir Dangubić, rođen u Koprivnici 1956. Godine. Još kao dječak u osnovnoj školi u Hlebinama počeo je pokazivati interes za drvo i dijetlo. Gledajući majstora kipara ujaka Martina Hegedušića i sam počinje izrađivati manje skulpturice u drvu.

 

Sa nepunih 13 godina odlazi sa roditeljima u SR Njemačku odakle se vrača u domovinu 1976. Godine. Od 1990. Godine ponovo počinje izrađivati skulpture i reljefe, a motive nalazi iz svakodnevice ljudi Podravine i Hlebina.

 

Do sada je izlagao na mnogobrojnim izložbama u zemlji (Hlebine, Đurđevac, Osijek, Virovitica, Koprivnica, Varaždin, Zagreb, Čazma, Karlovac, Dubrovnik, dvorac Bežanec i inozemstvu Sydney, Melboyrn, Trausdorf, Klagenfurt, Beć, Kaposvar, Šentjur, Sarajevo i Marseille. Do sada je imao 5 samostalnih izložaba i to izložbeni salon Podravke Koprivnica, Galerija u predvorju, galerija Mirko Virius Zagreb, Gradski muzej Križevci i Galerija naivne umjetnosti Hlebine.

 

Sudjelovao je na mnogim humanitarnim kolonijama gdje je izrađivao skulpture i do tri metra visine. Član je udruge Hlebinskih slikara i kipara, Društva naivnih umjetnika Hrvatske i likovne sekcije Podravka 72. Živi u Hlebinama, Lj. Gaja 68. Tel. 048/ 836 066, Mob. 098 974 65 08.