Ateljei i umjetnici

Zlatko Štrfiček

Zlatko Štrfiček rođen je u Hlebinama 1953 godine u zemljoradničkoj obitelji. Slikati počinje u ranoj mladosti, a prve njegove slike nastaju 1968 godine.

 

Prvi puta skupno izlaže 1969. u Trebinju Rep. Slovenija. Slijedbenik je poznate i priznate Hlebinske škole naivnog slikarstva. Slika tehnikom ulja na staklu i platnu, a koristi i suhi pastel i koloriranu grafiku. Član je Društva Hrvatskih naivnih umjetnika, Mirko Virius, Zagreb, likovne sekcije ,,Podravka 72”, udruge Hlebinskih slikara i kipara naive Hrvatska i udruženja likovnih i književnih stvaralaca Pula.

 

Do sada je izlagao na više od 250 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu, a najznačajnije su svakako u Zagrebu, Dubrovniku, Opatiji, Puli, Crikvenici, Kninu, Vinkovcima, Iloku, Hlebinama, Ptuju, Trebinju, Slovenskoj Bistrici, Udinama, Bolonji, Duisburgu, Rimu i Trstu.

 

Samostalno je izlagao u Milanu, Torinu, (Italija) Grenchenu, Echallensu (Švicarska) Ofenbahu, Frankfurtu, Duizburgu, (Njemačka) Koprivnici (Belupo, Dom HV. Izložbeni salon Podravka), Osijeku, Ludbregu, Đurđevcu, Bakovčicama, Puli, galeriji Mirko Virius u Zagrebu, gradskom muzeju u Križevcu, Podravkinom rekreacijskom centru u Koprivnici i Peterancu. Pokretač je i voditelj humanitarne lik. kolonije EX-Tempora, te aktivni sudionik i organizator dobrotvornih akcija za ligu za borbu protiv raka Koprivničko-Križevačke županije.

 

Umirovljenik, živi sa obitelji u Koprivnici Mirka Viriusa 33.
Tel. 048/622015
Mob. 098/777944
e-mail: [email protected]