Ateljei i umjetnici

Vjekoslav Viker

VJEKOSLAV VIKER rođen je u 1944. godine u Koprivnici. Interes za slikarstvo pokazuje još od osnovne škole. U Varaždinu završava građevinsku školu za pećara, lončara i keramičara.

 

1972. odlazi u Njemačku gdje u svom zanatu radi do 1994. godine. Po povratku u Hrvatsku osniva svoju obrtničku radnju, keramičara, pećara i lončara, te izrađuje keramičke predmete, koje sam oslikava i prodaje u našoj zemlji kao i u Austriji, Sloveniji, Australiji, Kaliforniji i Njemačkoj. Slikarstvom se ozbiljnije počinje baviti početkom 1998. godine, a slika na papiru, platnu, staklu i lesonitu opredjelivši se za maniru naive.

 

Prvu samostalnu izložbu imao je u Podravskoj banci u Koprivnici. Na izložbi je izlagao ulja na staklu, a izložbu je otvorila gospođa prof. Božica Jelušić. Drugu samostalnu izložbu priredio je 2000. godine u Ludbregu. Član je likovne sekcije „Podravka 72“, Udruge hlebinskih slikara i kipara naive i Hrvatskog društva naivnih umjetnika s kojima izlaže na skupnim izložbama i smotrama. Sudionik je brojnih likovnih kolonija i humanitarnih akcija. Sudjeluje na „Podravskim motivima“, i na 1 „spomeniku s Miškinom“ u Đelekovcu.

Izlagao je na brojnim skupnim izložbama po Hrvatskoj i inozemstvu (Koprivnici, Hrvatskoj Kostajnici, Križevcima, Goli, Varaždinskim Toplicama, Donjem Vidovcu, Puli, Đurđevcu, Crikvenici…), a najznačajnije skupno sudjelovanje bilo je u Sidneyu u Australiji gdje je sa 83 slikara izlagao svoje radove.

 

Adresa: K. Hegedušića 4, 48000 Koprivnica
tel: 048/621-733