Novosti

Veliki uspjeh prvog Podravskog piknika na Šoderici

U nedjelju 4. rujna 2022. na jezeru Šoderica po prvi puta je održana manifestacija „Podravski piknik“. Veliki broj posjetitelja i uspješna realizacija brojnih događanja tijekom dana svjedoči o uspješnosti ove manifestacije. Stoga se iskreno nadamo da će ona postati tradicionalna i da će privući još više posjetitelja i sudionika. Organizator manifestacije je Općina Legrad u partnerstvu s Općinom Virje i uz pomoć Turističke zajednice područja Središnja Podravina i Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije.

Bogati program trajao je od prijepodneva do večernjih sati i tijekom dana je svatko mogao pronaći nešto za sebe, od onih najmlađih koji su uživali na napuhancima, preko onih koji su uživali u gastronomskoj ponudi do onih koji su sudjelovali u vožnji solarnim čamcem po jezeru Šoderica. Veliki broj posjetitelja privukao je kulturno-umjetnički program koji su pripremili Kulturno-umjetničko društvo „Zrin“ iz Legrada i Hrvatsko pjevačko društvo „Ferdo Rusan“ iz Virja. U večernjim satima koncert je održao Tamburaški sastav „Mjesečina“ čime je završen program prvog Podravskog piknika na Šoderici. Posjetitelje je razveselila ponuda pečenih riba koje su pripremali članovi ŠRK „Smuđ“ iz Legrada kao i lovački gulaš koji su pripremali članovi LU „Kuna“ iz Legrada. Na štandovima su se mogli kušati i kupiti fini podravski kolači koje su pripremile članice udruga žena iz Legrada, Kutnjaka, Antolovca i Selnice Podravske.

Posebno zanimljivo bilo je na turniru u kartanju bele i natjecanju u gađanju iz zračne puške te su najuspješnijima na kraju dana podijeljena priznanja i nagrade. Posebne nagrade primili su i članovi najboljih timova koji su se okušali u pripremi roštilja. Priznanja i nagrade podijelili su župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije i direktor Turističke zajednice područja „Središnja Podravina“ Nikola Cik.