Novosti

Uspješno održana manifestacija „Šetnja kroz naivu“ u Hlebinama

Na imanju „Stari zanati“ u Hlebinama održana je manifestacija „Šetnja kroz naivu“ u subotu i nedjelju 27. i 28. kolovoza 2022. godine. Bogati program započeo je utrkom „Naiva trail“ na kojoj su se okupili brojni rekreativci i pokazali svoju fizičku kondiciju. Svečanost otvorenja manifestacije bila je u subotu u podne, a prisutnima su se obratili župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, načelnica Općine Hlebine Božica Trnski, pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev, direktor Turističke zajednice područja Središnja Podravina Nikola Cik, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin i domaćin Tihomir Želimorski. Svi zajedno su prošetali uz slikare okupljene na likovnoj koloniji i razgledali njihova izložena djela u rustikalnom ambijentu imanja „Stari zanati“.

Direktor Turističke zajednice područja Središnja Podravina Nikola Cik u svojem je obraćanju istaknuo zadovoljstvo što ova manifestacija postaje tradicionalno okupljanje umjetnika i ljubitelja naivne umjetnosti. Posebno je pohvalio organizatore zbog bogatog programa u kojem svatko od posjetitelja može pronaći nešto za sebe. Zbog toga je ova manifestacija dobila podršku Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent.

Osim na imanju „Stari zanati“ posjetitelji su mogli uživati u naivi i u ateljeima slikara koji su vrata svojeg doma za ovu prigodu otvorili svima koji su se tih dana našli u Hlebinama. Stoga su mnoga pročelja i ulazi u kuće u Hlebinama bili pretvoreni u prave male galerije na otvorenom te su slikama i maštovitom dekoracijom privlačili posjetitelje.