Novosti

Uspješno održan prvi turnir u vaterpolu na jezeru Šoderica

U subotu, 6. srpnja 2024., na jezeru Šoderica uspješno je održan prvi turnir u vaterpolu koji je Turistička zajednica područja Središnja Podravina organizirala u suradnji s Općinom Legrad i Vaterpolo klubom Pirane iz Koprivnice. Njihov član i organizator Deni Damjanović pozdravio je sve prisutne na ovome događanju, a posebno članove ekipa koji su stigli iz Slavonskog Broda, Varaždina i Koprivnice. Turnir je otvorio načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić na čijem se području nalazi jezero Šoderica i izrazio je zadovoljstvo što se ovakva sportska događanja održavaju baš na ovome mjestu.

Cilj ovoga događanja bio je promovirati vaterpolo kao sport koji je vrlo popularan i na kontinentu što potvrđuju i ekipe iz vaterpolo klubova koje su sudjelovale prvome takvom turniru na jezeru Šoderica. Najbolje ekipe dobile su prigodne pehare i medalje, a organizatoru su za sve sudionike pripremili majice s logom na kojem su motivi Šoderice, vaterpola i ljeta. Ujedno zahvaljujemo sponzorima pri izradi majica tvrtkama Zona tri i Sport Dolenec. Kao svojevrsni domaćin istaknuo se i Krešimir Ložnjak kojem također zahvaljujemo na suradnji. Pobjedu je odnijela ekipa iz Slavonskog Broda (Marsonia) dok je 2. mjesto pripalo Varaždincima, a 3. Koprivničancima.

Tijekom dana za dobru atmosferu bio je zadužen DJ, a u večernjim satima atmosferu je zapalio je poznati koprivnički rock band Ogenj. Ovo događanje je samo jedno u nizu tijekom ljeta na Šoderici, a već sada planira se još jedan ovakav turnir u vaterpolu u kolovozu.