Novosti

U nedjelju 4. rujna održat će se Podravski piknik na Šoderici

U nedjelju, 4. rujna 2022., pozivamo vas na Podravski piknik koji će se održati na jezeru Šoderica (ispred kampa) s početkom u 11 sati. Bogati program potrajat će sve do 22 sata. Organizator ove manifestacije je Općina Legrad u partnerstvu s Općinom Virje i uz pomoć Turističke zajednice područja Središnja Podravina i Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije.

Za pripremu programa zadužene su udruge i društva s područja općina Legrad i Virje tako da će svatko pronaći nešto za sebe. ŠRK „Smuđ“ iz Legrada za sve posjetitelje pripremat će pečene ribe spremljene na tradicionalan način u kukuruznom brašnu. Istodobno će od 11 do 15 sati članovi LU „Kuna“ iz Legrada pripremati lovački paprikaš, a uz to će biti i osvježavajuća pića. Udruge žena iz Legrada, Kutnjaka, Antolovca i Selnice Podravske predstavit će pripremu tradicionalnih podravskih kolača koje ćete moći kušati na njihovim štandovima. U poslijepodnevnim satima bit će natjecanje u pripremi roštilja, a organizatori očekuju da se za sudjelovanje u ovom natjecanju prijavite u Općini Legrad. Isto tako možete se prijaviti za turnir u kartanju bele te natjecanje u gađanju zračnom puškom. Za natjecatelje su pripremljene nagrade.

U večernjim satima slijedi kulturno-umjetnički program u kojem će se predstaviti KUD Zrin iz Legrada i HPD Ferdo Rusan iz Virja. U 19 sati počet će koncert tamburaškog sastava Mjesečina.

Tijekom cijeloga dana za najmlađe posjetitelje bit će postavljen napuhanac na kojem će moći uživati uz nadzor roditelja. U slučaju lošeg vremena događanja će biti pod šatorom koji će biti postavljen na mjestu održavanja manifestacije.

Organizatori vas pozivaju na besplatnu vožnju solarnim čamcem na jezeru Šoderica tijekom subote i nedjelje, 3. i 4. rujna između 15 i 18 sati. Za vožnju čamcem možete se prijaviti e-mailom na adrese: [email protected] ili [email protected] i tako upoznajte prirodne ljepote i posebnosti jezera Šoderica.

11.00 – 15.00 – pečene ribe – ŠRK „Smuđ“ Legrad i lovački paprikaš – LU „Kuna“ Legrad

 

13.00 – 15.00 – predstavljanje pripreme  tradicionalnih podravskih kolača – Udruga žena Legrad, Udruga žena Kutnjak- Antolovec i Udruga žena Selnica Podravska

13.00 – 18.00 – turnir u kartaškoj igri „bela“ – Udruga mladih Legrad i natjecanje u zračnoj pušci u organizaciji EKO Legrad

15.00 – 17.00 – natjecanje u pripremi roštilja „Roštilj-majstor 2022.“ – Općina Legrad

18.00 – 19.00 – kulturno-umjetnički program: KUD Zrin, Legrad  i HPD “Ferdo Rusan“, Virje

19.00 – 22.00 – koncert TS „Mjesečina“

 

Osigurane su nagrade za natjecatelje i pozivamo vas da se ekipe prijave na kontakt:

Prijave za sudjelovanje u kartaškoj igri bela do 12.00 sati prije početka natjecanja – UML, 0989595080 Vladimir ili [email protected] (kotizacija 20 kn po paru)

Prijave za sudjelovanje u pripremi roštilja – Općina Legrad, 048/835-051 ili na mail: [email protected] do petka 2. rujna do 12 sati  (općina osigurava 3 komada vratine i jedna pileća prsa, te roštilj i ugljen) – sve ostalo natjecatelji moraju osigurati sami (nema kotizacije)

Natjecanje u zračnoj pušci –  prijave će se odvijati na licu mjesta (kotizacija 10 kn)

Veselimo se Vašem dolasku!