U Turističkoj zajednici područja Središnja Podravina tijekom proteklih tjedana radilo se na realizaciji prve faze projekta snimanja emisija koje će biti emitirane u 5. sezoni serijala „Najbolje iz Hrvatske“ na N1 televiziji. Na ovaj način želi se postići što bolja promocija našega kraja, a korist će biti višestruka jer ćemo na ovaj način dobiti promotivne video materijale, promociju na web portalima, objavljivanje reportaža te kvalitetne fotografije i reklame u medijima. Za provedbu projekta ostvarena je potpora iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent na javnom natječaju za dodjelu sredstava projektima lokalnih turističkih zajednica koji je provela Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije.
Iza nas je rad na terenu kada je kroz razgovor s lokalnim proizvođačima na njihovim OPG-ovima, vlasnicima i iznajmljivačima kuća za odmor, vlasnicima galerija i zbirki, povjesničarima i turističkim djelatnicima snimljeno mnogo video materijala. Tako će gledateljima na jednostavan i razumljiv način biti približene prirodne i kulturne znamenitosti našega kraja, gastronomska ponuda, baština i srdačnost domaćina.
Posao snimanja, montaže i produkcije povjeren je Damiru Gabaju i Vesni Šijak Gabaj, a u stopu ih je na terenu pratio snimatelj Petar Begović. Ovom prilikom zahvaljujemo svim suradnicima s našega područja koji su se odvažili stati pred kamere i predstaviti ono najbolje što imamo u središnjoj Podravini. Posebno zanimljivo bilo je na snimanju priloga o gastronomskoj ponudi našega kraja kada su cijelu ekipu ugostili Iva i Hrvoje Šklebar na svojem imanju u etno-kleti i tako velikodušno pružili autentičnu kulisu za snimanje. Ondje su kuhar i promotor kulinarstva Dražen Đurišević te predsjednica Društva žena iz Virja Jasna Šignjar pripremali podravske specijalitete, a sa svojim domaćim proizvodima predstavilo se i desetak OPG-ova s našeg područja.
Osim predstavljanja naše gastronomske ponude, u sklopu ovog projekta u etno-objektu Šklebarova klet u Virju imali smo priliku ugostiti talentiranog mladog kuhara iz Međimurja Amosa Novaka. On je za serijal “Najbolje iz Hrvatske” pripremao specijalitete za predstavljanje svojeg Međimurja i grada Zagreba. Amos Novak nedavno je zablistao na svjetskom kulinarskom natjecanju pa nam je čast što je svoje kulinarske vještine predstavio i u Podravini.