Novosti

Šetnja kroz naivu i ove godine u Hlebinama

Već tradicionalna manifestacija „Šetnja kroz naivu“ održat će se ovog vikenda, 27. i 28. kolovoza 2022. u Hlebinama. Program započinje u subotu, 27. kolovoza u 10 sati kada je na redu utrka „Naiva trail“. U 12 sati slijedi službeno otvaranje ovogodišnje „Šetnje kroz naivu“ i početak šetnje kroz Hlebine i mjesne galerije.

U sklopu programa organizirano je predstavljanje hologramske tehnologije koja je postavljena u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama te promotivnog materijala – katalog pod nazivom „Ivan Generalić – digitalizirana prezentacija baštine“. Prezentacija će započeti u 13 sati u spomenutoj galeriji, a projekt će biti predstavljen i na imanju „Stari zanati“. Ondje će u 14 sati biti otvorenje tradicionalne likovne kolonije. Osim u druženju s umjetnicima i razgledavanju likovnih djela, posjetitelji će moći uživati u prigodnom kulturno-umjetničkom programu i nastupu tamburaškog sastava.

Program se nastavlja u nedjelju, 28. kolovoza od 10 sati kada će početi nogometni turnir „Naiva kup“ za najmlađe sportaše. U podne će biti predstavljanje slikara i kipara, a nakon toga podjela zahvalnica i priznanja. U poslijepodnevnim satima ponovno slijedi nastup tamburaškog sastava.

Svi posjetitelji moći će šetati uz educiranog interpretatora i tako upoznati naivnu umjetnosti. Organizatori vas pozivaju da tijekom ova dva dana uživate u ugostiteljskoj ponudi hrane i pića na imanju „Stari zanati“ u Hlebinama u Ulici bana Josipa Jelačića 139. Detaljan program nalazi se u nastavku i sigurni smo da ćete pronaći nešto za sebe. Dođite i podržite ovu zanimljivu manifestaciju.