Kukuruzni labirint

Kukuruzni labirint u koljevci naivne umjetnosti u Hlebine

Izgubite se, zabavite i uživajte u kukuruznom labirintu u Hlebinama. Predstavljen je na jesen 2017. godine i odmah postao atrakcija Podravine.  Po uzoru na slične takve diljem Amerike, Europe, a od nedavno i Hrvatske, Tihomir Želimorski, predsjednik udruge “Stari zanati” ponudio je novi sadržaj u kolijevci naive. Labirint je koncipiran tako da se u samom labirintu nalaze zadaci koje je potrebno riješiti kako bi se završio obilazak i u konačnici zaslužila nagrada. Cilj je na zabavan način upoznati život na selu te specifičnosti, običaje i stare igre Hlebina i Podravine. Program istraživanja labirinta usavršava svoje istraživače u orijentaciji, timskom radu i očuvanju okoliša.

 

Osim kukuruznog i labirinta od slame, na imanju Želimorski posjetitelji se mogu upoznati s bogatom tradicijom obrtništva u Podravini i sami okušati u pojedinim vještinama. Osim toga, na imanju mogu upoznati razne tradicijske igre te isprobati alate i pomagala koja su nekoć ljudi koristili u svom svakodnevnom radu.

 

Tražite li aktivnost za cijelu obitelj, tada je imanje Želimorski destinacija za vas. Od nedavno se na imanju nudi i smještaj u apartmanu Kristina, koji nudi bed & bike te mnoge atrakcije na imanju i okolici.

 

Ponuda: organizirani obilasci za grupe, rođendanska slavlja uz animatora, individualni obilasci, radionice izrade drvenih igračaka, lončarstvo i drugo.

 

Otvoreno: sezonski od lipnja do listopada za kukuruzni labirint, smještaj cijelu godinu

 

Kontakt: Kukuruzni labirint, tradicionalne igre, prezentacija običaja i starih zanata

Obitelj Želimorski

Ulica bana Josip Jelačića 139, Hlebine

email. [email protected]

M. 091 883 5006