Galerije

Galerija Mala

Potaknuta organizacijom manifestacije „Šetnja kroz naivu“ 2019. godine slikarica Mirjana Lujić za javnost je otvorila Galeriju „Mala“, kako bi posjetiteljima manifestacije predstavila svoja djela. U krugovima hlebinskih naivnih umjetnika nije se našla slučajno, budući da je više desetljeća svog života provela uz najboljeg slikara druge generacije naivnih umjetnika, Josipa Generalića. Mirjana je u svom dvorištu napravila jedan kutak na otvorenom koji je posebno posvećen uspomenama iz života s Josipom Generalićem, naslijeđene uspomene na Ivana Generalića ali i svoja djela.

 

Galerija „Mala“ je svojevrsna novina u ponudi ateljea i galerija u Hlebinama, pruža otvorenu, toplu dobrodošlicu svakom putniku namjerniku, svakom ljubitelju kulture, tradicije naivne umjetnosti iz jednog drugačijeg pogleda na naivu.

 

Sam naziv galerije nije slučajan i ne odnosi se na veličinu prostora već ima posebnu sentimentalnu vrijednost jer je Mirjana dugi niz godina bila „Jožekova mala“. Svi ljudi otvorenog srca, dobronamjerni posjetitelji uvijek su dobrodošli bez obzira na godišnje doba, vrijeme i sat.

 

Kontakt: Mirjana Lujić

Hlebine, Lj. Gaja 106

Mob: 098/514-596