Društva

Društvo žena Virje

Društvo žena Virje osnovano je davne 1931. godine pod nazivom Napredna domaćica. Godine 1996. društvo mijenja naziv u Društvo žena Virje, čije ime nosi do današnjih dana.

 

Članice društva iznimno su aktivne od samog osnutka te su tijekom godina organizirale brojne tečajeve i predavanja na temu zdravlja i domaćinstva, organizirale su tečajeve krojenja i šivanja, organizirale su zabave, izložbe kolača i ručnih radova. Redovito sudjeluju u gotovo svim kulturnim, društvenim i humanitarnim događanjima Općine na kojima pokazuju svoju umješnost, vještine i spretnost.

 

Društvo danas ima 186 aktivnih članica koje tijekom godine organiziraju prodajne izložbe kolača i rukotvorina, održavaju radionice oslikavanja uskršnjih pisanica, izrade božićnih ukrasa i oslikavanja stakla. Posljednjih godina aktivno sudjeluju u organizaciji Virovske prkačijade, Martinjskih dana općine Virje i promociji Podravske mazanice koja je njihovim zalaganjem dobila status nematerijalnog kulturnog dobra Republike Hrvatske. Pokrenule su tečaj izrade Podravske mazanice, te redovito sudjeluju u njenoj promociji kroz sudjelovanje u medijima, na kongresima slastičarstva, na gastronomskim festivalima i drugdje gdje se uvijek rado odazovu promovirajući Virje, Virovsku prkačijadu, Podravsku mazanicu i tradicionalnu nošnju Virja.

 

Kada se ne bave zaštitom baštine tada organiziraju zanimljiva putovanja kroz koja se upoznaju s ljepotama domovine i šire. U udruzi nikada nije dosadno. Članice su različitih uzrasta, a širokih ruku i otvorena srca primaju nove članice.

 

Kontakt: Društvo žena Virje

Trg Stjepana Radića 7, Virje

Predsjednica: Jasna Šignjar

Galerija fotografija