Društva

Društvo žena Novigrad Podravski

Prema nekim pisanim dokumentima organizacija žena u Novigradu Podravskom datira iz davne 1945. godine. Iako je imalo određeni period prekid rada, društvo žena Novigrad Podravski obnovljeno je 2006. godine i od tada djeluje bez prekida. Društvo broji oko trideset članica.

Nekada je rad društva žena podrazumijevao organiziranje zabava, posudbu posuđa za velika događanja i okupljanja i slično. Na koncu godine bi organizirale izlet, odlazak na kulturno događanje poput kazališta, koncerta i tome slično.

Danas je situacija malo drugačija. Financijska sredstva osigurana su putem proračuna. Društvo se bavi humanitarnim radom, organizacijom kulturnih događanja i . Osim humanitarnog rada nosioci smo kulturnih događaja u mjestu. Svake godine posjećujemo starije i bolesne članice društva. Nekoliko uspješnih nastupa društvo je imalo na Picokijadi u Đurđevcu na izložbi kolača.
Naša najznačajnija manifestacija su Dani medenjaka u Novigradu Podravskom koja se održava svake godine u 6. mjesecu. Na toj manifestaciji družimo se s ostalim udrugama žena na nivou Koprivničko-križevačke županije. Uz pomoć sponzora prezentiramo med i proizvode od meda.
Na nivou općine dobro surađujemo s ostalim udrugama, dobra je suradnja i s Crvenim križom, a ta suradnja je posebno došla do izražaja za vrijeme rata jer su zajedničkim snagama zbrinjavali 200-tinjak prognanika.