Novosti

Na temelju članka 22. Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma (NN, 52/2019, 42/2020) te članaka 39. i 40. Statuta Turističke zajednice područja „Središnja Podravina“ („Službeni glasnik Koprivničko-križevačke županije“ broj 26/20), sukladno Pravilniku o posebnim uvjetima koje moraju ispunjavati zaposleni u turističkim zajednicama („Narodne novine“ broj 13/22), Pravilniku o radu Turističkog ureda Turističke zajednice područja „Središnja Podravina“ (URBROJ 79/21 od 12. ožujka 2021.) i Pravilniku o unutarnjem ustrojstvu i sistematizaciji radnih mjesta Turističkog ureda Turističke zajednice područja „Središnja Podravina“ (URBROJ 80/21 od 12. ožujka 2021.) direktor Turističke zajednice područja „Središnja Podravina“ (dalje u tekstu TZP „Središnja Podravina“) dana 8. prosinca 2023. raspisuje

NATJEČAJ

za zasnivanje radnog odnosa na neodređeno puno radno vrijeme

za radno mjesto stručni suradnik – administrator (1 izvršitelj)

u Turističkom uredu TZP „Središnja Podravina“

 

Uvjeti za zasnivanje radnog odnosa:

– završena srednja škola u najmanje četverogodišnjem trajanju, hotelijersko-turističkog, ekonomskog, komercijalnog ili upravnog smjera;

– najmanje godina dana radnog iskustva u struci koja odgovara poslovima radnog mjesta na koje

se radnik zapošljava;

– poznavanje jednog svjetskog jezika;

– položen stručni ispit za rad u turističkom uredu, a ako nema treba položiti u roku od jedne

godine od stupanja na rad;

– poznavanje rada na računalu;

– posjedovanje vozačke dozvole B kategorije.

 

Uz pisanu prijavu kandidati su dužni priložiti:

– životopis;

– dokaz o odgovarajućem stupnju obrazovanja (preslika svjedodžbe);

– dokaze o državljanstvu (preslika domovnice i osobne iskaznice);

– uvjerenje nadležnog suda da se protiv podnositelja prijave ne vodi kazneni postupak (potvrda o

nekažnjavanju) ne starija od 6 mjeseci od dana objave natječaja;

– potvrda ili elektronički zapis o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda

za mirovinsko osiguranje;

– potvrdu poslodavca ili drugi odgovarajući dokument (preslika ugovora o radu ili rješenja) kao

dokaz radnog iskustva na sličnim poslovima u trajanju od najmanje jedne godine dana;

– preslika uvjerenja o položenom stručnom ispitu za rad u turističkom uredu (odnosi se na

kandidate koji imaju položen stručni ispit);

– dokaz o poznavanju rada na računalu (preslika svjedodžbe, potvrde ili uvjerenja);

– dokaz o poznavanju jednog stranog jezika (preslika svjedodžbe, potvrde ili uvjerenja);

– dokaz o posjedovanju vozačke dozvole za B kategoriju vozila (preslika vozačke dozvole);

– ostalu dokumentaciju vezanu uz uvjete koju kandidat smatra važnim za evaluaciju.

 

Opis poslova:

– vođenje potrebnih evidencija i zapisnika sastanaka;

– obavljanje stručnih, administrativno-tehničkih i knjigovodstvenih poslova te izrada izvješća;

– briga o funkcioniranju sustava;

– uređivanje prijema stranaka te rad sa strankama;

– obavljanje uredskih poslova, poslova prijepisa, prijema i otpreme pošte;

– organiziranje sastanaka i prodaja suvenira;

– obavljanje blagajničkih poslova i poslova likvidature;

– sudjelovanje na sjednicama skupštine Turističkog vijeća u svojstvu zapisničara;

– sudjelovanje u pripremama materijala za sjednice Skupštine i Turističkog vijeća;

– vođenje poslova arhiviranja građe i poslovnih knjiga, pomaganje u organizacijskim pripremama

za razne manifestacije i turističke događaje koje organizira Turistička zajednica;

– obavljanje i drugih poslova koje odredi direktor ili druga tijela Turističke zajednice.

 

Rok za podnošenje pisane prijave s pripadajućom dokumentacijom je 18. prosinca 2023. do 09:00 sati neovisno o načinu dostave. Nepravodobne i nepotpune prijave neće se razmatrati niti će podnositelji biti pozvani na dopunu prijave.

Rok za obavještavanje o izboru je trideset (30) dana od dana zaključenja natječaja.

Ugovor se zasniva za jednog (1) izvršitelja na neodređeno vrijeme u punom radnom vremenu uz obavezni probni rad u trajanju od tri (3) mjeseca.

Ravnopravno se mogu natjecati i osobe bez položenog stručnog ispita za rad u turističkom uredu pod uvjetom da stručni ispit polože u roku od jedne (1) godine od dana stupanja na rad.

Mjesto rada je u Turističkom uredu TZP „Središnja Podravina“ u Virju, Đure Sudete 12.

Kandidat koji ima pravo prednosti kod zasnivanja radnog odnosa prema posebnim pravima: Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (NN 121/17, 98/19, 84/21), Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom (NN 157/13, 152/14, 39/18, 32/20), Zakon o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata (NN 33/92, 57/92, 77/92, 86/92, 27/93, 58/93, 2/94, 76/94, 108/95, 108/96, 82/01, 94/01, 103/03, 148/13, 98/19) dužan je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo i ima prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima. Da bi ostvario pravo prednosti pri zapošljavanju, kandidat koji ispunjava uvjete za ostvarivanje tog prava, dužan je uz prijavu na natječaj priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta (ugovor, rješenje, odluka, potvrda, sporazum i sl.).

Za kandidate prijavljene na natječaj čije su prijave uredne i koji ispunjavaju formalne uvjete natječaja provest će se usmena provjera sposobnosti bitnih za obavljanje rada. Ako kandidat ne pristupi usmenoj provjeri sposobnosti smatra se da je povukao prijavu na natječaj.

Podnositelji prijava dužni su prijavi priložiti sve priloge i podatke naznačene u natječaju i to u točno navedenom obliku budući da manjak samo jedne isprave ili dostava jedne isprave u obliku koji nije naveden u natječaju isključuje podnositelja iz statusa kandidata. Ukoliko podnositelj prijave utvrdi da je potrebno dopuniti prijavu koja je već podnijeta, to je moguće učiniti zaključno do isteka roka prijave navedenog u natječaju. Navedeni dokazi prilažu se u izvorniku ili preslici koja ne treba biti ovjerena, a prije izbora kandidat može biti pozvan da predoči izvornike.

Prijave kandidata koji ne ispunjavaju sve formalne uvjete navedene u natječaju ne upućuju se u daljnji postupak provjere sposobnosti i o tome će biti obaviješteni pisanim putem. Direktor ima pravo ne odabrati niti jednog kandidata za zasnivanje radnog odnosa u postupku provedbe natječaja.

Na službenom mrežnom mjestu TZP “Središnja Podravina” (https://tzp-sredisnja-podravina.hr/) objavit će se poziv na usmenu provjeru sposobnosti kandidata s naznakom datuma i vremena održavanja iste, a najmanje tri (3) dana prije održavanja za one kandidate koji ispunjavaju formalne uvjete natječaja. Kandidati će biti obaviješteni elektroničkom poštom i/ili telefonski prema dostavljenim osobnim kontaktima u njihovoj prijavi na natječaj.

Kandidat koji bude izabran dužan je priložiti i uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti kojim se dokazuje ispunjavanje općeg uvjeta zdravstvene sposobnosti za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se prima.

Na natječaj se ravnopravno mogu prijaviti osobe oba spola dok izrazi koji se koriste u ovom natječaju, a imaju rodno značenje koriste se neutralno i odnose se jednako na muški i ženski spol.

Prijave na natječaj s dokazima o ispunjavanju uvjeta dostavljaju se isključivo preporučenom pošiljkom adresirano na sljedeći način: Turistička zajednica područja “Središnja Podravina”, Ulica Đure Sudete 12, 48326 Virje s naznakom “ZA NATJEČAJ ZA RADNO MJESTO STRUČNI SURADNIK – NE OTVARATI” ili osobno u Turističkom uredu TZP „Središnja Podravina“ (Ulica Đure Sudete 12 u Virju).

Podnošenjem prijave smatra se da je podnositelj dostavom prijave na ovaj natječaj suglasan da se s prikupljenim osobnim podacima postupa sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka (EU GDPR) i Zakonu provedbi opće uredbe o zaštiti podataka („Narodne novine“ broj 42/18),uz primjenu odgovarajućih organizacijskih i tehničkih mjera zaštite osobnih podataka od neovlaštenog pristupa, zlouporabe, otkrivanja, gubitka ili uništenja.

Natječaj je objavljen na oglasnoj ploči TZP “Središnja Podravina”, službenom mrežnom mjestu TZP “Središnja Podravina” (https://tzp-sredisnja-podravina.hr/) i u javnom glasilu.

 

Urudžbeni broj: 120/23

Virje, 8. prosinca 2023.

                                                                                              Direktor TZP „Središnja Podravina“

                                                                                                                    Nikola Cik, mag. hist.