Novosti

U Virju održana smotra tamburaških orkestara i sastava

U petak, 10. svibnja 2019., ponajbolji tamburaši Koprivničko-križevačke županije sudjelovali su na Županijskoj smotri tamburaških orkestara i sastava u Virju. Organizator smotre bila je Zajednica kulturno umjetničkih udruga koprivničko-križevačke županije, a domaćin HPD Ferdo Rusan.

Na smotri su sudjelovali tamburaši KU Tomislav Franjić iz Kalinovca, Udruga Prekodravski zvon iz Gole, KUD Rudar iz Glogovca, KUD Molve iz Molvi, KUD Stari Graničar iz Cirkvene i domaćini HPD Ferdo Rusan Virje. Odlukom Ivana Potočnika, selektora Sabora kulture, našu županiju na državnoj smotri predstavljati će tamburaši iz Kalinovca u kategoriji tamburaških orkestara, tamburaši iz Gole u kategoriji tamburaških sastava, te tamburaši iz Glogovca u kategoriji folklornih sastava.
Čestitke svim sudionicima!!!

HPD Ferdo Rusan bilo je domaćin i gostima na Susretima folkora u subotu, 11. svibnja. U bogatom i raznovrsnom programu, osim domaćina, svoje plesove i običaje predstavili su gosti  BFD Ciciljona iz Supetra na Braču,  KUD Mladost – Odra i HFD Sesvečice iz Podravskih Sesveta.

HPD Ferdo Rusan zahvaljuje sponzorima i svima koji su sudjelovali organizaciji ovih događanja i u ovako lijepom druženju!