Novosti

VAŽNO – Upute u vezi prijave boravišta u eVisitor sustav

S obzirom na situaciju s koronavirusom (COVID-19), a sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, preporučuje se svim građanima Republike Hrvatske koji su proteklih nekoliko dana napustili svoje prebivalište, da se u isto vrate ukoliko za to imaju mogućnosti. Ukoliko se ipak odluče ostati u mjestu privremenog boravka, isti se dodatno pozivaju da poštuju propise te se prijave putem eVisitora i to:

  • ako se nalaze u svojim vikendicama da se prijave na jednak način kao što bi to i inače učinili rijekom sezone (te da prijave i sve ostale osobe koje borave u vikendici)
  • ako se nalaze kod stanovnika općine/grada da ih navedeni stanovnici prijave putem sustava eVisitor, bez obzira radi li se o prijateljima, široj ili užoj obitelji
  • predmetne obveze postoje i sada prema važećem Zakonu, osim za članove uže obitelji kod stanovnika što je iznimka zbog izvanrednih okolnosti
  • nema obveze po osnovi turističke pristojbe.

 

Cjelokupna procedura oko prijava gostiju moguće je odraditi inline. U ovom trenutku prije svega je važna zdravstvena zaštita te se poduzimaju sve mjere kako bi se smanjila mogućnost širenja COVID-19.

 

Prijava u sustav eVisitor obavezna je za sve koji privremeno borave na području Središnje Podravine, bilo u privatnim kućama ili kućama za odmor. Osobe koje ovih dana privremeno borave u općinama Gola, Hlebine, Legrad, Molve, Novigrad Podravski i Virje mogu se obratiti djelatnicima u ured Turističke zajednice područja “Središnja Podravina” putem elektroničke pošte na adresu: [email protected] ili putem telefona na 048/621-283 ili 099/6097 337. Djelatnici turističke zajednice obraditi će Vaše zahtjeve u najkraćem mogućem vremenu. 

 

Čuvajte se i ostanite doma kako bismo zajedno što je prije okončali pandemiju. Budite zdravi i pazite na svoje i zdravlje svih s kojima dolazite u kontakt. Budimo odgovorni!