Društva

Udruga žena Otočka

Udruga žena Otočka osnovana je 5. veljače 2014. godine s ciljem unapređenja života seoskih žena, druženja i okupljanja žena Prekodravlja, kao i zbog njegovanja kulturne baštine i starih običaja Prekodravlja.  Okuplja 37 stalnih članica, koje sve djeluju na volonterskoj bazi. Tradicionalno sudjeluju na svim manifestacijama u organizaciji Općine Gola i Koprivničko križevačke županije.

U Otočki organiziraju proslavu blagdana Svetog Ivana Krstitelja, pučki poznatog kao Ivanje gdje organiziraju proslavu kod raspela koje započinje svetom misom te paljenjem kresa. Isto tako, organiziraju doček Novog Leta za mještane i njihove prijatelje, na tradicionalan način kao selsku zabavu, izložbe povodom Božića i Uskrsa i organiziraju kreativne radionice na kojima se druže.

U svakoj manifestaciji sudjeluju tako da donose domaće kolače koji su specifični za ovaj dio Podravine. Sudjeluju u organizaciji Dana kruha u suradnji s vrtićima i školama, potiču uređenje mjesta kroz organizaciju radnih akcija čišćenja i sadnje cvijeća. Kao gosti su sudjelovale u Koprivničkoj božićnoj bajci, okruglom stolu povodom 110 obljetnice djelovanja Hrvatske stočarske udruge Gola, te u organizaciji humanitarnog koncerta lige protiv raka.

Osim navedenih aktivnosti, za svoje članice organiziraju izlete, pozivaju kulturno umjetnička društva iz susjednih mjesta, ugošćavaju humorističke predstave, ali i predavanja vezana uz zdravlje i važnosti zdrave prehrane.

Predsjednica: Ankica Cmrk

Želja im je prezentirati svoje aktivnosti širem pučanstvu i prikazati ljepotu i bogatstvo običaja, ali i ukusnih slastica širem broju ljudi.