Ribolov

Športsko ribolovni klub KRAP Virje

Na inicijativu nekolicine virovskih ribiča, osnovano je Športsko ribolovni klub KRAP Virje. Ime koje ribolovni klub nosi potječe od izraza kojim su nekoć u Virju nazivali šarana.

 

Klub sudjeluje i organizira županijske lige i to u disciplinama „lov šarana“ i „lov ribe umjetnim mamcem“. Također sudjeluje na prvenstvu ZŠRK-a gdje postaje prvakom 2013. godine a isti rezultat bilježi i 2015. godine.

 

Klub je ishodio odobrenje Ministarstva poljoprivrede da ribolovna voda „ Šodrana Miholjanec“ uđe u gospodarenja Zajednice tako da je ova voda od 2015. godine dio Gospodarske osnove ZŠRK-a što je omogućilo da se redovito poribljava sa 6 različitih vrsta riba te se obavlja ribočuvarska kontrola.

 

Od početka svojeg postojanja, Klub se uključio u Martinjske dane Općine Virje te je, uz suorganizaciju s Općinom Virje 2013. godine organizirana je prva „Martinjska fišijada“. Tijekom godina je prerasla u najjače takvo natjecanje u našoj županiji ali i šire.

 

Danas „KRAP“ broji oko 80 članova s tendencijom blagog rasta. Funkcije u klubu obavljaju: predsjednik Siniša Filipović, potpredsjednik Renato Rerih, tajnik Dražen Vedriš, blagajnik  Mirko Jaković, predsjednik NO Predrag Kovačević. Većina nabrojenih čini i takmičarske ekipe kluba uz ostale natjecatelje: Ivan Rerih, Tihomir Vukašinović, Damir Šogorić, Mario Erdec, Danijel Ljubić.

 

Zainteresiranima i zaljubljenicima u ovaj sport, Klub pomaže pri polaganju ribičkih ispita kao i savjetima za ribolov.

 

Predsjednik: Siniša Filipović

Sjedište: Miholjanska 90, Virje

Kontakt: 091 504 38 11