Smještaj

SOBE PILAJEVO 2 U GOLI

Sobe “Pilajevo 2” nalaze se uz već dobro poznati ugostiteljski objekt Pilajevo u Goli. Smještajni objekt otvoren je u kolovozu 2022. godine na adresi u Ulici Stjepana Radića 183 u Golu u pitomom Prekodravlju. Ondje će vas dočekati ljubazni domaćini koji će vam omogućiti ugodan boravak u ovome dijelu Podravine.

U Pilajevu 2 možete koristiti usluge smještaja u 3 različite sobe. Pri tome dvije sobe imaju po dva kreveta, a jedna soba je s jednim krevetom. Sobe su moderno uređene, prostrane i svaka ima svoju kupaonicu i televizor. Očekuje vas i besplatni pristup internetu, a s obzirom na smještaj uz biciklističku rutu nositelji su oznake bed & bike. Pažnju posjetitelja plijeni i okoliš objekta koji je okružen cvijećem i mnogo zelenila uz njegovane travnjake.

Prekodravlje, odnosno područje Općine Gola povezano je s ostatkom Podravine mostom preko rijeke Drave. Udaljenost do grada Koprivnice je oko 25 km, a do grada Đurđevca oko 30 km. Ostali veći gradovi su Bjelovar (53 km), Križevci (60 km), Čakovec (61 km), Virovitica (68 km) i Varaždin (68 km) u Hrvatskoj te Velika Kaniža (50 km), Kapošvar (75 km) i Pečuh (115 km) u Mađarskoj. Glavni gradovi Zagreb (Hrvatska) udaljen je oko 130 km, Budimpešta (Mađarska) oko 250 km gdje, a Beč (Austrija) oko 280 km gdje se nalaze i zračne luke.

Ovo mjesto može biti polazište za upoznavanje prirodnih i kulturnih znamenitosti Podravine i Prekodravlja. Ovdje se možete na autentičnim lokacijama upoznati s naivnim slikarstvom čija je kolijevka u Hlebinama, a neki od najpoznatijih slikara stvaraju u Molvama i Goli. Stoga preporučamo posjet Galeriji Ivana Večenaja u kojoj se možete upoznati sa stvaralaštvom jednog od najvećih hrvatskih naivnih umjetnika Ivana Večenaja (1920.-2013.) koji je živio i stvarao u Goli. Uz to vam predlažemo i obilazak Etno kuće obitelji Večenaj gdje će vas potomci slikara Ivana Večenaja upoznati s bogatom etnografskom baštinom ovoga kraja. Tu je i Galerija Stara škola u Goli u kojoj se nalaze djela nekih od najpoznatijih naivnih slikara.

Tu su prirodne ljepote rijeke Drave, poznate šume Repaš i jezera Čambina. Na jezeru Ješkovo koje je udaljeno samo 1 km od objekta možete uživati u ribolovu, a na rijeci Dravi postoji mogućnost organiziranog raftinga. Uživati možete i na bilogorskim obroncima gdje su uređene mnoge vinarije. Nedaleko se nalazi i poznato marijansko svetište Majke Božje Molvarske s čudotvornim kipom iz srednjeg vijeka, a obići možete zavjetnu kapelu i veličanstvenu župnu crkvu iz 19. stoljeća. Osim svega toga, jednostavno možete uživati u istraživanju Prekodravlja, posebnog dijela Podravine između rijeke Drave i hrvatsko-mađarske državne granice, a pogotovo ako ste biciklisti. Sve to nalazi se u krugu od oko 30 km od objekta što je idealno za sve one koji ovdje planiraju boraviti dva ili više dana.

Kontakt podaci:

Ivica i Marija Šestak

Ulica Stjepana Radića 183, Gola

048/883-172

091 549 0779

[email protected]