Novosti

Program obilježavanja Dana općine Hlebine

U Hlebinama se i ove godine bogatim programom obilježavaju Dani općine povodom blagdana Imena Marijinoga koji se slavi 12. rujna. Stoga je na sam blagdan održana svečana sjednica Općinskog vijeća u prostorima Galerije naivne umjetnost. No, događanja u sklopu obilježavanja Dana općine započela su još ranije i to 29. kupom na jezeru Gabajeva greda koji je organizirao Športski ribolovni klub „Drava“ u nedjelju 11. rujna 2022. Istoga dana u poslijepodnevnim satima bio je Dan otvorenih vrata DVD-a Hlebine.

Program obilježavanja Dana općine Hlebine nastavlja se u četvrtak, 15. rujna 2022. svečanim otvorenjem izložbe koju pripremaju članovi Udruge Hlebinski slikari i kipari naive u Galeriji naivne umjetnosti u 19 sati. Još jedna izložba bit će otvorena sljedećeg dana, u petak, 16. rujna u 18 sati na imanju Stari zanati, a na njoj će biti predstavljeni radovi nastali na nedavno održanoj likovnoj koloniji.

Niz događanja bit će u subotu, 17. rujna 2022. kada će od 13 do 18 sati trajati tradicionalno natjecanje u kuhanju gulaša. Stoga pozivamo sve zainteresirane da se prijave kao sudionici ovog zanimljivog natjecanja i da dođu na degustaciju. Propozicija i podaci za prijavu objavljeni su na našem mrežnom mjestu. U poslijepodnevnim satima Nogometni klub „Lipa“ organizira utakmicu na Centrali koja će početi u 16:30 sati. U večernjim satima slijedi pozivamo vas na druženje uz tamburaše.

U nedjelju, 18. rujna 2022. bit će slavljena sveta misa u 11 sati u župnoj crkvi sv. Katarine. Poslijepodne je na Centrali pripremljen program za najmlađe. Od 14 do 19 sati moći će se zabavljati na napuhancima i uživati u utakmici „Mali Lipaši“. DVD Hlebine održat će pokaznu vježbu u 16 sati.

Vjerujemo da će u bogatom programu obilježavanja Dana općine Hlebine svatko pronaći nešto za sebe.