Novosti

Prigorje i Podravina bogatiji za 12 cikloturističkih vodiča

U vrijeme kada se u Virju, Hlebinama i Goli održavao tečaj za interpretacijske vodiče, u Križevcima se tijekom pet dana održavala edukacija za biciklističke vodiče Podravine i Prigorja u organizaciji kolega iz Turističke zajednice Grada Križevaca, a u suradnji s timom Istarske razvojne turističke agencije (IRTA d.o.o.).

Tečaj je uspješno završilo dvanaest polaznika, među kojima su Nataša Sušanj i Marko Pavunić iz Virja koji su time osigurali licencu biciklističkog vodiča pri Hrvatskom biciklističkom savezu za 2020. godinu.


Edukacija za biciklističkog vodiča zahtijeva niz praktičnih radnji – od nužnih popravaka bicikala, preko vještine upravljanja biciklom, do vođenja grupe i organizacije biciklističkih izleta. Posebna pozornost pridala se vožnji, spretnosti, orijentaciji u prirodi i kartografiji te korištenju tehnologija poput GPS-a, kao i prvoj pomoć na terenu.
Program edukacije za biciklističke vodiče osigurala je i sufinancirala Hrvatska turistička zajednica kroz Javni poziv za programe na turistički nerazvijenim područjima. 

Fotografije: Visit Križevci

Galerija fotografija