Novosti

Predstavljen projekt Okusi Podravine i Prigorja

U utorak, 18. srpnja 2017. u ugostiteljskom objektu Štagelj u Starigradu, predstavljen je projekt “Okusi Podravine i Prigorja” te su dodijeljeni istoimeni standardi biranim ugostiteljskim objektima na području Koprivničko – križevačke žuapnije. Gastronomija zauzima iznimno važnu poziciju kada je riječ o turističkoj ponudi određene destinacije, te je svakako važan dio identiteta pojedinog kraja. Neosporiva je činjenica da je upravo gastronomija u današnje vrijeme sve značajniji za putovanje i jedan od najbitnijih elementa ocjene ukupnog zadovoljstva gosta turističkim odredištem. Značaj gastronomije i lokalne kuhinje su prepoznali u poduzeću DMK Vall 042 iz Varaždina, te su kreirali projekt Okusi Hrvatske tradicije u čiju se provedbu uključila i Turistička zajednica Koprivničko – križevačke županije.

Projekt je usmjeren na razvoj ponude lokalnih i regionalnih kulinarskih specijaliteta, brendiranje i umrežavanje ponude, te promociju nositelja standarda Okusi, čime se gostu na jednostavan način prezentira ono najbolje od gastronomske ponude u našoj županiji.

Na poziv TZ KKŽ u projekt se uključilo osam ugostiteljskih objekata s područja Koprivničko-križevačke županije: Podravska klet, Pivnica Kraluš i Restoran Klas iz Koprivnice, Restoran i pivnica Stari grad i Restoran Đurđevečka hiža Hotela Picok iz Đurđevca, Sunčano selo Jagnjedovec te Lovačka kuća Sokolovac i Gradska kavana Križevci. S područja koje pokriva Turistička zajednica područja “Središnja Podravina” za sada na žalost nema ugostiteljskih objekata koji zadovoljavaju navedene kriterije.

Da bi objekt dobio standard Okusi Podravine ili Okusi Prigorja mora u ponudi tijekom cijele godine imati najmanje 4 samostalna jela s popisa gastronomske baštine Podravine i Prigorja i oblikovati ih u minimalno dva sezonska jelovnika, te u ponudu tijekom godine uključiti najmanje 6 lokalnih pića od čega minimalno 4 etikete vina.