Novosti

Predstavljanje i edukacija u Stuttgartu

Zahvaljujući pozivu voditeljice projekta Dunje Vuković iz Zaklade „Znanje na djelu“, direktorica Turističke zajednice područja “Središnja Podravina” Elizabeta Milanović Glavica boravila je u njemačkom gradu Stuttgartu, te je uz tim u sastavu: Draženka Ivaniš Sikavica iz Srednje škole Koprivnica, Maša Zamljačanec iz Muzeja grada Koprivnice i Tihomir Želimorski iz obrta Stari zanati boravila u njemačkom gradu Stuttgartu, gdje je od 27. siječnja do 01. veljače 2020. sudjelovala na radionicama u sklopu projekta PRO-YOUTH, koji je usmjeren na područje kulturnog turizma.

 

Riječ je o međunarodnom programu iz područja kulturnog i baštinskog turizma u kojem su sudjelovali predstavnici iz Bugarske, Njemačke, Italije, Rumunjske i Hrvatske. Osim predstavnika iz Podravine, sudjelovali su i predstavnici iz Iloka, Babine Grede, Petrinje, Zagreba,Majura i Zaboka. Nositelj projekta je European Foundation for Education, a financira se sredstvima Europske unije. Sudionici ovoga projekta uz radionice na kojima su predstavili kulturne i prirodne znamenitosti svoga kraja i izmijenili iskustva, imali su prigode upoznati znamenitosti grada Stuttgarta smještenog u pokrajini Baden-Wȕrttemberg, jedne od najbogatijih pokrajina u Njemačkoj. Kroz trajanje edukacije imali smo priliku predstaviti svoje turističke potencijale i znamenitosti, kao i primjere dobre prakse, s naglaskom na posebnosti Podravine poput naivne umjetnosti, rijeke Drave i manifestacija.

 

Svi su se vratili s novim znanjima, iskustvima i kontaktima koje će moći implementirati u provedbi pilot projekta koji slijedi, a namijenjen je edukaciji mladim nezaposlenim osobama koje će kroz ovaj projekt steći iskustva za uključivanje mladih na tržište rada iz područja kulturnog turizma.

 

Foto: Krisztina Toth, Tihomir Želimorski, Turistička zajednica područja “Središnja Podravina”

Galerija fotografija