Novosti

Operativni programi u prekograničnoj suradnji

Dana 6. i 7. listopada 2020., u organizaciji MURA REGIJE EGTS-a, održan je program pod nazivom “Zašto su potrebna sredstva OP-a (Operativni programi) u prekograničnoj suradnji?”

 

U programu su prvoga dana sudjelovali Josip Grivec, predsjednik EGTC-a i dožupan Međimurske županije, Gyula Ocskay, glavni tajnik CESCI, Laszlo Preksten, supredsjednik EGTS-a i načelnik općine Semjenhaza, Peter Cseresnyes, državni tajnik Ministarstva za inovacije i tehnologiju, Sandra Herman, državna tajnica Ministarstva turizma i sporta, Peter Kiss-Parciu, zamjenik državnog tajnika Ministarstva vanjskih poslova i trgovine, Ljubomir Kolarek, parlamentarni zastupnik, Janos Gugan, predsjednik državne samouprave, Dr. Attila Koosz, počasni konzul Republike Hrvatske u Nagykanizi i drugi sudionici.

 

Predavanja su održali Richard Huszar, državni tajnik Ministarstva inovacija i tehnologije, Laszlo Foltan je održao prezentaciju pilot projekta edukacije za prekograničnog voditelja ture, Gyula Ocskay, glavni tajnik Srednjoeuropske službe za podršku prekograničnim inicijativama, Aniko Nagy, stručnjakinja za ruralni razvoj održala je predavanje na temu prekograničnih lokalnih prozvoda, njihovom pristupu tržištu te o zaštitnom znaku Mura regije EGTS-a. Zoltan Simon iz Vijeća vinskog i vinogradarskog područja u regiji Zala nadovezao se predavanjem na temu vinskog turizma i njegovim daljnjim pravcima na području Mura Regije EGTS-a.  Time je završen prvi dan programa.

 

Dana 7. listopada predavanja je otvorila Jelena Berenčić s prezentacijom plana turističkih proizvoda za regiju Mura regiju EGTS. Balint Madarasz-Losonczy, voditelj glavnog odjela Ministarstva za inovacije i tehnologiju održao je predavanje na temu usklađivanja razvoja biciklističkog turizma u Južnoj Zali i Donjem Međimurju te Koprivničko-križevačkoj županiji. Predavanje je zaključio Zoltan Ribarics predsjednik Udruge “Vodena tura Murai Rafting”. Cilj predavanja bio je umrežavanje i definiranje daljnjih koraka u razvoju zajedničkih turističkih i s turizmom povezanim proizvodima.

Galerija fotografija