Novosti

Održane Šetnje kroz naivu u Hlebinama

Dvodnevna manifestacija “Šetnja kroz naivu u Hlebinama” privukla je lijep broj posjetitelja koji su i ove, druge po redu godine odlučili provesti svoj slobodni vikend u šetnji kolijevkom hrvatske naive. Dio je mještana i ove godine izložio svoju vrijednu obiteljsku baštinu ispred kuća, te su se potrudili oko uređenja. Mnogi su šetačima priredili i okrijepu u vidu sokova i vode te slatkih i slanih zalogajčića.

 

Središnje događanje – izložba slikara naive ove godine je umjesto na “Grofilčinom” upriličena u voćnjaku obitelji Želimorski, domaćina i pokretača manifestacije Tihomira.

 

Tijekom dva dana manifestacije organizirane su šetnje sa animatoricom Petrom Rep, s ciljem upoznavanja bogatog kulturnog nasljeđa Hlebina. Osim šetnji selom, posjetitelji su mogli uživati u kulturnom programu u kojem su sudjelovali Iva Herman, Soul sisters te je Tihomir Želimorski pročitao nekoliko pjesama u čast nedavno preminulom slikaru i pjesniku Zdravku Belcu Šimeu.

 

Drugoga dana manifestacije, u nedjelju, upriličena je izložba Zdravka Šabarića na temu bicikala, u sklopu biciklijade “Z biciklinom na selo” koje je krenula iz Koprivnice prema Koprivničkim Bregima, gdje su se sudionici biciklijade mogli zasladiti Bregofskom pitom, te nastavili do cilja u Hlebinama.