Novosti

Održan trening u sklopu projekta “Amazon of Europe Bike Trail”

U sklopu projekta „Amazon of Europe Bike Trail“ na Seljačkom domaćinstvu Ivančan u Sekulinama 13. lipnja je održan trening za implementaciju biciklističke staze orijentirane na prirodu. Budući UNESCO-v Prekogranični rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav, tzv. “Europska Amazona“ milijun je hektara velik riječni krajolik donjih tokova tih rijeka i među najvećim slatkovodnim biserima Europe, povezuje Austriju, Sloveniju, Hrvatsku, Mađarsku i Srbiju.
Prigodnim riječima načelnik Zdravko Ivančan pozdravio je sve prisutne, zaželio im dobrodošlicu te dao podršku Koprivničko-Križevačkoj županiji koja je jedan od partnera na projektu.

Na treningu su prezentirani i raspravljeni modeli implementacijskih standarda buduće biciklističke staze vezani uz izgradnju infrastrukture te je predstavljena metodologija za izradu vodiča za posjetitelje fokusirane na prirodne atrakcije. Kako je definiranje rute biciklističke staze u finišu, raspravljalo se i o atrakcijama uz koje se planiraju postaviti odmorišta i stajališta za bicikliste, pritom vodeći računa o očuvanju zaštićenih područja uz rijeke.

U sklopu događaja svi sudionici posjetili su jezero Čingi-Lingi koje će biti buduće odmorište na biciklističkoj ruti „Europske Amazone“ na kojem će biti izgrađena prigodna infrastruktura za odmor biciklista. Posjetitelji će uskoro imati priliku doživjeti ovu fascinantnu regiju sa svojom raznolikom prirodom, kulturom i povijesti.
Projekt „Amazon of Europe Bike Trail“ ukupno je vrijedan 3.176.000,00 eura, traje 3 godine, te u njemu sudjeluje 15 partnera, među kojima i Koprivničko-križevačka županija na koju se odnosi 170.000 eura, od kojih 85% pokriva Europski fond za regionalni razvoj.

Galerija fotografija