Novosti

O prvoj interpretacijskoj šetnji u novom biltenu Interpret Europe

Interpretacija kulturne i prirodne baštine stavlja u prvi plan naše bogato prirodno i kulturno naslijeđe. Naše nas naslijeđe podsjeća odakle dolazimo i pomaže nam otkriti kamo idemo. Virovska prkačijada je manifestacija koja ima puno elemenata koje se mogu iskoristiti u interpretaciji lokalne baštine. Interpretacija u turizmu ima iznimno važnu ulogu jer posjetiteljima pomaže pretvarati činjenice i posebnosti destinacije u iskustva i doživljaje, nudi im put do dubljeg značenja te potiče bolje razumijevanje i poštovanje prema baštini.

Iz tog razloga osmišljena je tematska interpretacijska šetnja Virjem pod nazivom “Slatke šetnje Virjem” u trajanju od 60 minuta. Ova tematska šetnja nastala je u suradnji Turističke zajednice područja “Središnja Podravina”, Narodne knjižnice Virje i Muzeja grada Koprivnice. Posjetitelji su se tako upoznali s zanimljivostima, povijesnim činjenicama i načinu života žitelja Virja, a sve kroz prizmu prhkog tradicionalnog kolača – prkača.

O interpretacijskoj šetnji pod nazivom “Slatke šetnje Virjem” čitajte u službenom biltenu Interpret Europe na stranici 22.

Galerija fotografija