Novosti

Novigradska jesen 2022.

U Novigradu Podravskom ove jeseni održava se niz događanja koja su dio bogatog programa nazvanog „Novigradska jesen 2022.“. Likovne izložbe, radionice, orguljaški koncerti, Martinjska ceremonija krštenja mošta i predstave, sve to čeka vas u Novigradu Podravskom ovih dana.

Posebno najavljujemo još jedan u nizu koncerata koji će se održati u subotu, 19. studenoga 2022. u 18 sati u župnoj crkvi Rastanka svetih apostola u Novigradu Podravskom. Ovo je treći u nizu koncerata koji se održavaju u sklopu Festivala koji je nazvan „Novigradske jesenske orguljaške večeri“, a koji je organizirala Općina Novigrada Podravski u suradnji sa župnom Rastanka svetih apostola. Prvi koncert održali su 21. listopada Marko Đurakić na orguljama i sopranistica Ana Fortuna, a drugi koncert 5. studenoga Edmund Andler Borić na orguljama i Bruno Philipp svirajući klarinet. Treći koncert u nizu, 19. studenoga održat će Višeslav Jaklin na orguljama i Tomislav Ratković koji će svirati trubu. Ulaz je slobodan i dobrodošli su svi koji vole klasičnu glazbu.

Osim toga, Općina Novigrad Podravski i Udruga vinogradara, vinara i voćara „Komarna 2001.“ organiziraju Martinje posvećeno Martinu Sagneru u nedjelju, 13. studenoga 2022. Program započinje u 13:30 sati okupljanjem vinograda i ostalih gostiju u Kući za odmor „Kristina“. Zatim slijedi Martinjska ceremonija krštenja mošta i druženje uz tamburaški sastav „Frontmeni“. U 18:00 sati u dvorani Vatrogasnog doma nastupit će Novi Gruntovčani s predstavom „Ambulanta v Gruntovcu“. Ulaz je slobodan i sve vas s veseljem očekujemo u Novigradu Podravskom.