Gola

Ješkovo

Nekadašnji dravski rukavac čiji su krajevi okrenuti prema lijevoj obali rijeke Drave, bara je koja se nalazi u blizini Gole. Ovdje se nalazi nekoliko raštrkanih seoskih gospodarstava koji žive u skladu sa brojnim i raznolikim životinjskim svijetom koji čine autohtone i druge vrste riba, ptica močvarica i malih sisavaca. Poželite li mir, spokoj i odmak od svakodnevice tada je Ješkovo prava destinacija za vas.

Art centar Ješkovo

Art centar Ješkovo nastalo je iz vizije umjetnika Dragutina Ciglara i udruge koju je osnovao. Udruga Motacilla Alba i Art centar Ješkovo zamišljeni su kao spoj umjetnosti, edukacije, prirode i ljudi otvorenih srca. Ovdje se umjetnici i hobisti, ljubitelji lijepog i zaljubljenici u prirodu susreću na događanjima poput Međunarodnog simpozija keramike, raznim radionicama, na slikarskim i kiparskim kolonijama i slično. Ovaj centar izdvaja se od sličnih i po tome što se velika važnost poklanja edukaciji najmlađih kao i osobama s posebnim potrebama. Surađuje sa centrom Podravsko sunce, Osnovnom školom Antun Nemčić Gostovinski i brojnim institucijama.

Eko park znamenitih podravaca i rijeke Drave

U neposrednoj blizini Art centra Ješkovo nalazi se Eko park znamenitih Podravaca i rijeke Drave u kojem se nalaze skulpture nastale na kiparskim kolonijama u Art centru Ješkovo. Tako imate jedinstvenu priliku vidjeti na jednom mjestu velikane poput Zlate Bartl, Ivana Generalića, Blaža Lengera, svetog Marka križevčanina, ali i stanovnike rijeke Drave poput skulpture štuke koja se nalazi u Guinessovoj knjizi rekorda.