Šetnja kroz naivu u Hlebinama

01.09.2019.
Hlebine

Šetnja s kroz naivu u Hlebinama nova je interaktivna i turističko-edukativna manifestacija koja se po prvi puta održava 31.08. i 01.09.2019. u Hlebinama.

 

Dođite i krenite u obilazak mjesta u kojem se rodila hrvatska naivna umjetnost na jedinstven i zabavan način! Pozivamo sve zainteresirane posjetitelje u šetnju koja nudi pregršt zanimljivosti vezanih uz nematerijalnu kulturnu baštinu, umjetničku baštinu i stare zanate. Šetnja je protkana povijesnim činjenicama i legendama te druženjem s stanovnicima Hlebina.

 

Ovo je prilika da upoznate nastavljače tradicije slikanja uljanim bojama na staklu u maniri naive, upoznate život i djelo velikana naive, posjetite mjesta na kojima se i danas stvara umjetnost i zavirite u dvorišta te upoznate život ruralne Podravine.

 

PROGRAM ŠETNJI KROZ NAIVU U HLEBINAMA:

od 9 sati pa sve do 12 u Hlebinama imate priliku družiti se na kavi s umjetnicima. Prilika je to da upoznate nastavljače tradicije slikanja uljanim bojama na staklu, nematerijalne kulturne baštine
od 13 sati organizirane su tri šetnje Hlebinama uz animatoricu Petru Rep. Prepoznat ćete ju po širokom osmijehu, veselom držanju i prekrasnoj nošnji koju nam je za ovu priliku ustupila gospođa Mirjana Lujić.
Šetnje nisu turističko vođenje, već animacijskog tipa. Petra je iskusna animatorica s više od pet godina iskustva rada u ponajboljim turističkim destinacijama. Šetnje traju oko sat vremena.
Prva šetnja kreće od 13 sati
Druga šetnja od 15
i treća šetnja od 19 sati
Šetnje započinju na imanju Želimorski, Obrta Stari zanati, u ulici bana Josipa Jelačića 139. i prve dvije završavaju u Galeriji Jospi Generalić, u Gajevoj ulici 75, a treća na imanju Mirjane Lujić gdje se 31.08. po prvi puta javnosti otvara Galerija Mala.
Mimo organiziranih šetnji, imat ćete priliku šetati prema vlastitom nahođenju, upoznati umjetnike, družiti se s mještanima i zaviriti u njihova dvorišta.
Od 17,00 sati očekuje vas svečano otvorenje šetnji koje se nastavlja kulturno umjetničkim programom na livadi pokraj crkve svete Katarine, na cesti prema Gabajevoj Gredi, gdje su postavljene pozornica i štandovi. Nakon programa slijedi pučko veselje.
U nedjelju se nastavljaju šetnje, samo bez organiziranog programa.
Želja nam je da nam se pridružite i podržite ovu manifestaciju u što većem broju, kako bismo pokazali da naiva itekako živi u srcima sviju nas.