Važno: Otvorenje izložbe Ivan Rabuzin neće se održati

24.10.2020.
Galerija naivne umjetnosti Hlebine

[VAŽNA OBAVIJEST]
Dragi posjetitelji,
obavještavamo Vas da se otvorenje samostalne izložbe Ivana Rabuzina „Senzibilni vizionar idealnih svjetova“ izložba iz zbirke Vladmira Malogorskog, koje je predviđeno za 24.10.2020. godine (subota) u 18,00 sati u Galeriji naivne umjetnosti, Hlebine NEĆE održati sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji na području Koprivničko-križevačke županije i prema procjeni epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije.
Izložba se može pogledati u redovno radno vrijeme Galerije naivne umjetnosti, Hlebine, utorak-petak 10,00-18,00 sati, subota i nedjelja 10,00-14,00 sati.
Molimo Vas da uvažite ovu obavijest.
Hvala na razumijevanju.

 

Pozivamo Vas na otvorenje samostalne izložbe

IVANA RABUZINA

Senzibilni vizionar idealnih svjetova

Izložba iz Zbirke Vladimira Malogorskog

  1. 10. 2020. godine (subota) u 18 sati

u Galeriju naivne umjetnosti, Hlebine

 

IVAN RABUZIN (27. 3. 1921., Ključ – 18. 12. 2008., Varaždin) izučio je stolarski zanat i završio je Majstorski odjel Obrtne škole u Zagrebu 1948. godine. U tom je razdoblju pohađao večernji tečaj crtanja kod Koste Angelija Radovanija. Ta poduka je, dakako, činila temelj njegove likovne kulture, no Rabuzin ostaje samouki umjetnik koji svijet promatra neopterećen tuđim iskustvom. Najraniji crteži potječu iz 1944. godine, dok prve slike u maniri realizma i postimpresionizma nastaju godinu kasnije. Već 1959. godine otkriva motiviku lirskih pejzaža koji postaju temelj njegova stila i osebujne poetike. Slikao je uglavnom uljem na platnu, no volio je i crtež te grafičke tehnike, posebno bakropis, a okušao se i u formi tapiserije. Sudjelovao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama.

 

Izložba predstavlja izbor slika i ručno oslikanog originalnog Rosenthal porculana iz bogate zbirke varaždinskog kolekcionara Vladimira Malogorskog. Izložba ostaje otvorena do 29. 11. 2020. godine.

 

Projekt je realiziran sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice.

 

***Otvorenje će se održati u skladu sa svim trenutno važećim epidemiološkim mjerama. Za razgledavanje izložbe obvezno je korištenje zaštitne maske.

 

Veselimo se Vašem dolasku!