Noć muzeja 2019.

01.02.2019.
Legrad, Gola, Hlebine i Virje

Bliži nam se još jedna noć muzeja, koja će se ove godine održati 1. veljače 2019.

U Goli uživajte u Noći muzeja u Galeriji Ivan Večenaj, gdje će Kulturno umjetnička društva “Prekodravski zvon” iz Gole i “Širine” iz Novog Virja održati cjelovečernji koncert uglazbljenih pjesama Ivana Večenaja. Pjesme su uglazbili velikani poput Marijana Makara,Siniše Leopolda i drugih. Za ugodnu atmosferu i liriku zadužena je pjesnikinja i proslavljena književnica Božica Jelušić.

U Legradu već petu godinu za redom vrijedni “Ekići” uz mentorstvo i vodstvo učiteljice Tamare Marcinjaš organiziraju Noć muzeja u Legradu. Program počinje već od 18 sat, a ove će godine biti otvoreno čak pet kulturnih ustanova sve do 22 sata i to Legradska hiža, Školski muzej sa sobom Marije Bango i Vatrogasni muzej sa svojim stalnim postavama, dok će se ove godine u Društvenom domu prikazivati filmovi o Legradu. Svi prostori će biti grijani i biti će zanimljive ponude za okrijepu.

Galerija naivne umjetnosti u Hlebinama ove Noći muzeja uz svoj stalni postav fundusa galerije predstavit će se i digitalnom građom na platformi Google Arts & Culture, dokumentarnim filmom o obilježavanju 50. obljetnice djelovanja hlebinske galerije, a kao posebna poslastica predstavit će se rad studija Tetrabot studija iz Zagreba koji naivnoj umjetnosti pristupaju na potpuno drugačiji način, kroz kreiranje animiranog filma Fačuk. Želite li upoznati njihov rad, tada svakako posjetite Hlebine od 18 sati.

Na kraju ali ništa manje zanimljivim programom predstavit će se Virje s obiljem sadržaja. Od 18 sati u Virju možete prošetati Zavičajnim muzejom, uživati u izložbi Narodne knjižnice Virje iz ciklusa “Nemirne ruke”, nakon čega će se održati predavanje i radionica “Od svilene niti do umjetničkog djela” koje će održati prof. Nikola Cik i Slavice Vitković. U Društvenom domu će se održati Glazbeni igrokaz učenika glazbene škole Vatroslav Lisinski iz Bjelovara. Prikazivat će se film “Čehaljec”, a druženje će se nastaviti uz kuhano vino, kobasice i čaj, te se rasplesati uz Gramofon party!

Prošećimo zajedno kroz povijest Središnje Podravine uz zabavne sadržaje. Dobro nam došli na još jednu Noć muzeja!