Digitalna Noć Muzeja 2021

29.01.2021.
Hlebine, Gola, Virje

Pozivamo vas da nam se pridružite na ovogodišnjoj Noći muzeja u malo drugačijim uvjetima. Naglasak ovogodišnjeg programa je na važnosti muzeja u uvjetima kriza, njihova zadaća i zadaća muzejskih stručnjaka, domišljati načini komunikacije, tehnološka opremljenost i poseban odnos s publikom u kriznim situacijama.

PROGRAM:

GALERIJA NAIVNE UMJETNOSTI HLEBINE
Umjetnost u zajednici
18,00-22,00
Izložba participativnih radova studenata zagrebačke akademije likovnih umjetnosti i danas aktivnih naivnih slikara predstavlja fotografije, video radove, slike, grafike i umjetničke objekte stvorene u okviru projekta Umjetnost u zajednici: redefiniranje nasljeđa grupe Zemlja. Predstavljeni su radovi nastali u suradnji umjetnika mentora i studenata te film o stvaralaštvu Ivana Večenaja uz 100. obljetnicu rođenja.

(u organizaciji Muzeja grada Koprivnice)

IVAN VEČENAJ: Z ON KRAJ DRAVE: MALI ČOVJEK VELIKIH IDEJA
Mrežna platforma Youtube
18,00-00,00
Polusatni dokumentarni film o stvaralaštvu Ivana Večenaja temeljen na dostupnim arhivskim materijalima (izjavama autora te novinara, likovnog kritičara Tonka Maroevića) iz obiteljskog vlasništva i suvremenim zapažanjima uz 100. obljetnicu rođenja. Film dijeli naziv s izložbom održanom 2020. godine u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama, a u koprodukciji s tvrtkom Nexus.

(U organizaciji Muzeja grada Koprivnice)

 

NOĆ MUZEJA U ZAVIČAJNOM MUZEJU VIRJE

U ovogodišnju Noć muzeja uključujemo se virtualnom izložbom. Iz svojih domova zakoračite u virtualnu 3D galeriju i uživajte u izložbi nekih od najvažnijih izložaka u stalnom postavu našeg Zavičajnog muzeja Virje. Izložbom “Šapat prošlosti” obuhvaćeni su predmeti o kojima ste nam najčešće postavljali pitanja, posljednjih godina u druženjima povodom Noći muzeja.

 

PROGRAM:

18,00 – 01,00 Noć muzeja u Virju – Noć muzeja u Virju posebna je večer. to je jedna večer u godini kada naš zavičajni muzej postaje blistava zvijezda večeri i svjedočimo okupljanju zajednice oko ovog, nezaboravljenog baštinskog blaga. Svi smo mi njegovi čuvari. Zato vam u povodu ove digitalne Noći muzeja, kada nam susreti uživo nisu mogući, donosimo i dokumentaristički pogled na protekle Noći muzeja u Virju.

18,00 – 01,00 Šapat prošlosti – U ovogodišnju Noć muzeja uključujemo se virtualnom izložbom. Iz svojih domova zakoračite u virtualnu 3D galeriju i uživajte u izložbi nekih od najvažnijih izložaka u stalnom postavu našeg Zavičajnog muzeja Virje. Izložbom “Šapat prošlosti” obuhvaćeni su predmeti o kojima ste nam najčešće postavljali pitanja, posljednjih godina u druženjima povodom Noći muzeja.

18,00 – 12,00 Mali muzej za male čuvare baštine – Mala izdvojena edukativna izložba postavljena u prostoru Dječjeg vrtića