Novosti

Dani rakije na imanju Stari zanati u Hlebinama

I ove jeseni će na imanju Stari zanati u Hlebinama zamirisati friško pečena rakija i čvarci tijekom jedinstvene gastro manifestacije na našem području. Dani rakije održat će se u petak i subotu, 21. i 22. listopada 2022. na imanju Stari zanati koje se nalazi u Hlebinama u Ulici bana Josipa Jelačića 139.

Glavna događanja bit će u subotu, 22. listopada, od 12 sati kada će svi posjetitelji moći po cijeni od samo 40 kuna uzeti čokanjčić za kušanje rakije i prionuti degustaciji. Tako će moći obilaziti kotlove te kušati rakiju i friške čvarke. Osim toga, bit će tu pečenih kestena i još bogate gastronomske ponude.

Dan uoči toga, u petak 21. listopada 2022., u večernjim satima bit će postavljanje kotlova za pečenje rakije i noćno bdijenje kao priprema za središnju degustaciju koja će biti u subotu. Ponudu i opis događanja možete vidjeti i na portalu Crno jaje.

Uz degustaciju rakije i čvarkijadu priređen je i zabavni program u kojem će nastupiti folklorne skupine, stand-up komičar Aleksandar Lazić i tamburaški sastavi. Posjetitelji će moći razgledati i prigodnu izložbu slika nastalih na likovnoj koloniji ovoga ljeta. Svi zainteresirani moći će se okušati u vještinama starih zanata. Pozivamo vas da posjetite i Galeriju likovne umjetnosti te ateliere slikara i kipara koji žive i rade u Hlebinama.