Novosti

Dani Ivana Viteza Trnskog 2019

Podravsko – prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika organizira manifestaciju Dani Ivana Viteza Trnskog u čast ovog poznatog književnika. Program će se održati od 1. svibnja do 4. svibnja i povezat će Novigrad Podravski, Koprivnicu, Novu Raču i Bjelovar.

Obilježavanje Dana Ivana Viteza Trnskog započet će 1. svibnja u Novigradu Podravskom u 19,00 sati gdje će se održati jezična radionica povodom 200. rođendana Ivana Viteza Trnskog. Zatim slijede književni susreti u četvrtak, 2. svibnja koji će se održati u Novoj Rači u Osnovnoj školi “Ivan Vitez Trnski” od 12,00 sati gdje će gostovati književnica Nada Mihoković Kumrić. Istoga dana će se u Koprivnici, u Galeriji “Mijo Kovačić” od 19,00 sati održati predstavljanje prošlogodišnje dobitnice nagrade “Ivan Vitez Trnski” Maše Virag “(za)cjelivanje”, a predstaviti će se i autor Siniša Matasović s knjigom “Tvoj novi dečko”. Moderatorica će biti Nikol Bali, a autore će predstaviti Darko Pernjak i MArko Gregur.

U Narodnoj knjižnici “Petar Preradović” u Bjelovaru, u petak u 19,00 sati održat će se Kolokvij povodom 200. godišnjice rođenja Ivana Viteza Trnskog, a predavači će biti dr. sc. Katica Čorkalo Jemrić, doc. dr. sc. Mario Kolar, dr. sc. Željko Karaula i doc. dr. sc. Matija Ivačić. Program u Bjelovaru moderirat će profesor Ilija Pejić.

U subotu, posljednjeg dana manifestacije održat će se program “Trnskome u čast” u sklopu kojeg će se u 18,00 sati u Vatrogasnom domu u novigradu Podravskom predstaviti prošlogodišnja pobjednica, Maša Virag, a književne nastupe imati će MAja Gregl i Mladen Levak. Isto tako, nastupiti će Mješoviti zbor KUDa “Ivan Vitez Trnski” i Književno – medijski kutak KUD -a “Ivan Vitez Trnski”. Manifestacija će se zaključiti proglašenjem pobjednika književnog natječaja Ivan Vitez Trnski 2019.